Rauma Bluesin perjantaiklubeilla suomalaisia blues-suosikkeja – lauantain VIP-menu juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

Lauantain pääkonsertin VIP-menu juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

Rauma Bluesin perjantaiklubeilla suomalaisia blues-suosikkeja: FIREBUGS, BLUE STONE sekä MAISTERI T. & PASTORI VÄLIPAKKA

Blueskentän harvoihin ykköstapahtumiin lukeutuva legendaarinen Rauma Blues järjestetään perjantaina ja lauantaina 11.–12. elokuuta. Suosittujen perjantaiklubien kotimaiset artistit ovat varmistuneet. Ravintola Kallion menosta vastaa The Firebugs, ravintola Buena Vistassa bluesrokkaa Blue Stone ja Café Salissa fiilistelee duo Maisteri T. ja Pastori Välipakka. Perjantaisille klubeille Buena Vistassa ja Café Salissa on vapaa pääsy, Ravintola Kallion klubi-illan lipun hinta on 10€.

R'n'B-kokoonpano THE FIREBUGSin musiikki vie '40-'60-lukujen amerikkalaisen juurimusiikin juurille: rhythm'n'bluesia, rock'n'rollia ja soulia. Bändi sai alkunsa vuonna 2012 helsinkiläisellä klubilla, kun moninaisista musiikkimaailman taustakuvioista tutut kitaristi-laulaja Konstantin Kovalev, basisti-laulaja Mitja Tuurala ja rumpali Tyko Haapala jammailivat sunnuntai-illan ratoksi. Myöhemmin samana vuonna pianisti Harri Taittonen liittyi joukkoon. Vuosien mittaan kokoonpano on keikkaillut lukuisilla festivaaleilla ja klubeilla ympäri Suomen. Debyyttialbumiaan parhaillaan työstävä Firebugs laittaa vipinää Ravintola Kallion tanssilattialle sekä originaali- että cover-kappaleista koostuvalla ohjelmistollaan.

Pitelemätöntä, menevää juurimusiikkia esittävä BLUE STONE ei jätä kuulijaansa kylmäksi. Pohjalaiskvartetin alkuvuodesta julkaistu kolmas levy Blues to my soul (2017) on kerännyt ylistäviä arvioita ympäri Suomen aina Kantritohtoria myöten ja ansainnut soittoaikaa paitsi Suomen radioissa myös brittien ja jenkkien radioaalloilla. Keikkasetit soljuvat sujuvasti jossain bluesin, bluesrockin, jazzin ja soulin välimaastossa – koostuen valtaosin omasta tuotannosta sekä tarkoin valikoiduista lainatuista sinisistä klassikoista. Bändi on aina lähellä yleisöä, niin pienillä klubeilla kuin isoilla festareilla, pistää kuulijan varpaat väpättämään ja toimii takuuvarmana sykkeen nostattajana ravintola Buena Vistassa – ensimmäistä kertaa Rauma Blues -yleisölle. Jyrki Lepistö (kitara ja laulu), Jukka Oravainen (kosketinsoittimet ja laulu), Timo Mäkelä (basso, runot ja taustat) ja Esa Kivimäki (rummut, jutut ja taustat) aloittavat kehutun Blues to My Soul -levynsä keikkakiertueen Rauma Bluesista. Aiemmin kokoonpanolta on ilmestynyt levyt Into the Yellow Light (2013) ja 9 Colors (2008).

MAISTERI T. kertoo svengaavan, tunteikkaan ja lopullisen totuuden miehenä ja naisena olemisesta tässä jossakin, jota elämäksi kutsutaan – perustuen silminnäkijälausuntoon. Maisteri T. on näyttelijä Teijo Elorannan blues alter ego. Hän on keikkaillut yhtyeensä kanssa vuodesta 2006 alkaen ja bändiltä on ilmestynyt kaksi levyä, Voodoo-mies (2015) sekä Turpa kii ja tanssi (2011). Maisteri T. esiintyy suomeksi ja sanoittaa itse kaikki esittämänsä laulut. Sanoituksia on kehuttu vuolaasti. Eloranta on  myös erinomainen huuliharpisti. PASTORI VÄLIPAKKA eli Juki Välipakka on tunnettu sekä suomen parhaana miesjazzlaulajana että bluesyhtye Frim-Fram Quartetin laulaja-kitaristi-harpistina. Frim-Fram Quartet julkaisi omasta materiaalistaan ensilevynsä Let's Talk vuonna 2015. Välipakka on levyttänyt myös suomenkielistä rootshenkistä poprockia ja tehnyt paljon suomenkielisiä blueskappaleita. Duona Maisteri T. ja Pastori Välipakka esittävät ihmisen näköisiä ja kokoisia tarinoita elämän sattumuksista ja jakavat ruumiin ja sielun ravintoa blueskansalle Café Salissa, ohjelmistonaan sekä käännöksiä että molempien omia lauluja suomeksi.

Lauantain 12.8. pääkonserttia juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä ja luvassa on totuttuun tapaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin huippuartisteja ja -kokoonpanoja: Eric Gales, Earl Thomas, Shakura S'Aida, Travellin' Brothers ja The Capricorn Brothers. Lauantaisen pääkonsertin Rauma Blues VIP 2017 juhlistaa satavuotiasta Suomea. VIP-puoli tarjoaa bluesin ystävälle paitsi oman pöydän koko illaksi, myös makunautintoja suomalaisen keittiön runsaudensarvesta. VIP-lippu (140€) sisältää ohjelman lisäksi alkucocktailin, buffet-pöydällisen Suomi 100 -pöydän antimia, puoli pulloa viiniä sekä yöruoan.

Lauantaisen päätapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa www.lippu.fi . VIP-lipputiedustelut sähköpostitse osoitteeseen sales@hovisales.fi .

Lisäinfoa kaikista Rauma Blues -viikonlopun esiintyjistä ja VIP-menusta, sekä yhteystiedot ja lehdistömateriaali- ja nettisivulinkkejä alla.

LISÄTIEDOT

LEHDISTÖMATERIAALI
Artistien lehdistövalokuvat: raumablues.com/media
Kuvia aiempien vuosien Rauma Blues -tapahtumista: raumablues.com/galleria

THE FIREBUGS – PE 11.8. RAVINTOLA KALLIO
facebook.com/The-Firebugs-412037872214662

BLUE STONE – PE 11.8. RAVINTOLA BUENA VISTA
bluestoneband.wordpress.com

MAISTERI T. JA PASTORI VÄLIPAKKA – PE 11.8. CAFÉ SALI
maisteri-t.com
magnumlive.fi/esiintyjat-ja-ohjelmat/viihdemusiikki/juki-valipakka

ERIC GALES – RAUMA BLUES LA 12.8. PÄÄKONSERTTI
ericgalesband.com

Kitaravirtuoosi ERIC GALES on julkaissut kaikkiaan 14 studioalbumia. Uusimman levyn, Middle of the Roadin (2017), on kuvailtu koostuvan klassikkolevyjen aineksista: rakkaudesta ja totuudesta, hiestä ja kyynelistä. Jimi Hendrixiinkin verrattu blues rock -kitarasankari on saanut osakseen hehkutusta maailmankuuluilta kollegoiltaan, kuten Carlos Santanalta, Joe Bonamassalta ja Red Hot Chili Peppersin ja Jane's Addiction -yhtyeiden Dave Navarrolta. Galesin esiintyminen luo Rauma Bluesin teltta-areenalle taatun bluesbilemeiningin!

THE CAPRICORN BROTHERS BAND – RAUMA BLUES LA 12.8. PÄÄKONSERTTI
Kokoonpanon tributoima The Allman Brothers Band: allmanbrothersband.com
Legendaarista THE ALLMAN BROTHERS BANDIA tributoiva THE CAPRICORN BROTHERS koostuu maamme huippumuusikoista Kitaristi Jarmo Nikun ja steelkitaristi Olli Haaviston tuoreen bändiprojektin debyyttikeikka koetaan Raumalla. Nikun ja Haaviston lisäksi yhtyeessä musisoivat Jukka Gustavson (urut ja laulu), Maria Hänninen (basso ja laulu) sekä Anssi Nykänen (rummut).

TRAVELLIN' BROTHERS – RAUMA BLUES LA 12.8. PÄÄKONSERTTI
travellinbrothers.com
Kuuden kaveruksen muodostaman EBU-voittajan TRAVELLIN' BROTHERSin keskinäinen sielunveljeys tuntuu live-esiintymisissä yleisön sydämessä asti. Kymmenen vuotta tauotta kiertänyt kokoonpano on yli 700 keikkansa ja kuuden albuminsa jälkeen uskomattoman musiikillisen osaamisen ilmentymä. Travellin' Brothers tähtää aina aiempaa huimempiin suorituksiin. Bändin superenerginen lavaesiintyminen vie kuulijan mennessään.

EARL THOMAS – RAUMA BLUES LA 12.8. PÄÄKONSERTTI
earlthomasmusic.com
Kaksinkertainen Grammy-ehdokas ja nelinkertainen San Diego Music Award -voittaja EARL THOMAS on paitsi blues-laulaja, myös lauluntekijä. Hänen kappaleitaan ovat esittäneet huippuartistit Tom Jonesista Etta Jamesiin ja Solomon Burkeen. Vahvalla laulullaan Thomas luo lavalla takuuvarmaa hauskanpitoa niin yleisön kuin bändinsäkin joukkoon.

SHAKURA S'AIDA – RAUMA BLUES LA 12.8. PÄÄKONSERTTI
shakurasaida.com

Jo lähes neljännesvuosisadan mittaisen uransa aikana SHAKURA S'AIDA on rikastuttanut bluesin, jazzin ja R'n'B:n skeneä sielukkaalla äänellään, intohimoisella persoonallaan ja syvällä omistautumisellaan soul-musiikille. S'Aidan tuorein albumi Time (2012) kuvastaa hänen omintakeista otettaan bluesista, soulista ja rock'n'rollista.

RAUMA BLUES ONLINE
raumablues.com
facebook.com/raumablues
twitter.com/raumablues
instagram.com/raumablues

RAUMA BLUES VIP-MENU LAUANTAINA 12.8.
http://raumablues.com/uutiset.php?articleID=60

LIPUNMYYNTI
* Valtakunnallisesti lippuja myy Lippu.fi
* Raumalla ennakkolippuja myyvät Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna ja ravintola Buena Vista.
* Lippujen hinnat:
Perjantaiklubit ravintola Buena Vistassa ja Café Salissa: vapaa pääsy
Perjantaiklubi Ravintola Kalliossa: 10€ (liput vain ovelta)
Lauantain päätapahtuma: ennakkoon 55 euroa, ovelta 60 euroa.
VIP-liput 140€, tiedustelut ja varaukset sales@hovisales.fi / 010 229 5210

PIENI SUURI RAUMA BLUES
Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla.
Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Tapahtuma on vakiintunut kaksipäiväiseksi blues-kansan kesän kohokohdaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.
Lisää taattua meininkiä on tänä kesänä luvassa jo 32. kerran, kun lukuisat niin kansainväliset kuin kotimaisetkin blues-tähdet ja huippumuusikot jatkavat laadukasta Rauma Blues -perinnettä ja laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa elokuun toisena viikonloppuna 2017.
Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin. Tapahtumaorganisaatio on koko reilun 30 vuoden ajan ollut vain 4-6-henkinen. Tapahtumien ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön. Tärkeässä roolissa tapahtuman toteutumisessa on myös yhteistyökumppaneiden panos.

KOMMENTOINTI, LISÄTIEDOT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

RAUMA BLUES – MATERIAALILINKIT JA TIEDOT MEDIALLE
raumablues.com/media.php

KOMMENTOINTI
Tunnu Pärssinen / Rauma Blues Ry.
044-5334045 / tunnu.parssinen@raumablues.com

MUUT HAASTATTELUPYYNNÖT, LISÄTIEDOT TAPAHTUMASTA SEKÄ LEHDISTÖMATERIAALI
raumablues@hypr.fi

LEHDISTÖN AKKREDITOINTI TAPAHTUMAAN
akkreditointi@raumablues.com

LEHDISTÖTIEDOTUS
Sanna-Maria Rantanen / HYPR Agency co. Rauma Blues Ry.
050 320 5035 / sanna.rantanen@raumablues.com

Lehdistötiedote 5.6.2017 PDF:
rb_2017_klubi+vip_tiedote.pdf

Uutiset

RaumaBlues tuotteet

Viralliset RaumaBlues tekstiilit ja muut tuotteet myy arispo.com

Lue lisää...

BUSSIKULJETUKSET RAUMA BLUESIIN

Rauma Blues järjestää totuttuun tapaan bussikuljetuksen Porista ja Turusta.

Lue lisää...

Rauma Bluesin perjantaiklubeilla suomalaisia blues-suosikkeja – lauantain VIP-menu juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

Tiedote lehdistölle 5.6.2017

Lue lisää...

Bluesrockin kitaralegenda ERIC GALES pääesiintyjäksi Rauma Bluesiin – tapahtumassa myös kotimaisten huippumuusikoiden erikoiskokoonpano

Tiedote lehdistölle 19.4.2017

Lue lisää...

Rauma Blues iltatorilla 3.8.

Rauma Blues esittäytyy iltatorilla torstaina 3.8. klo 17-18.

Lue lisää...

Lipunmyynti on alkanut

Rauma Blues lippuja jo saatavana

Lue lisää...

Rauma Blues VIP 2017 juhlistaa satavuotiasta Suomea!

Tarjolla makunautintoja suomalaisen keittiön runsaudensarvesta...

Lue lisää...

Tiedote lehdistölle 26.1.2017

Rauma Bluesin ensimmäiset esiintyjät julki

Lue lisää...

James Cotton in memoriam

Maailmankuulu blueshuuliharpun mestari James Cotton on kuollut.

Lue lisää...

Bobby Rush'ille Grammy!

Grammy for Best Traditional Blues Album.

Lue lisää...

RIP Sepi Leinonen

Saimme vuodenvaihteessa suru-uutisen.

Lue lisää...

RaumaBlues linkkejä:

Ohjelmalehti 2017 (pdf)

RAUMA BLUES
VIP 2017
SUOMI 100 VUOTTA

RAUMABLUES TUOTTEET


Katso tästä
Roosa Lehtosen
juhlavuoden 2015
VIDEODOKUMENTTI

"Rauma Blues 30 vuotta".
Mukana mm. järjestäjien ja artistien haastatteluja ja tunnelmia...

   

Akkreditointi

 


Sponsored by: