• FINNISH BLUES AWARDS ALL STARS

  The Best of Finnish blues scene all on the same stage.

 • IRONING BOARD SAM

  Piano based blues, soul, boogie woogie and New Orleans rhythm & blues.

 • ANA POPOVIC BAND

  One of the Best female guitar players comes to Rauma Blues in August.

 • HONEY B. & T-BONES

  A strong mix where the Psychedelia of 60s' San Fransisco meets the Mississippi Garage Blues.

 • MR. SIPP - THE MISSISSIPPI BLUES CHILD

  Diverse performer and the Winner of 2014 Blues Challenge.

Rauma Blues, Rauman Lukko ja Rauma Festivo yhteistyöhön

Tiedote lehdistölle 25.6.2015

Rauman superelokuun tapahtumat yhteistyöhön

Suomen ja koko maailmankin blues-kentän ykköstapahtumiin lukeutuvan Rauma Bluesin 30-vuotista historiaa juhlitaan elokuussa. Pääkonsertti biletetään lauantaina 8.8. Rauman keskustaan Parpansalin kentälle nousevassa tapahtumateltassa. Bluesit käynnistyvät kuitenkin jo perjantaina 7.8., jolloin samassa teltassa koetaan kaupungin yhtäaikaisten tapahtumien Rauma Bluesin, kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon ja jääkiekkokauden avaavan Pitsiturnauksen voimien yhdistyminen.

Perjantai 7.8. kerää kiekkokansan tuttuun tapaan Äijänsuolle aamusta alkaen seuraamaan legendaarista Rauman Lukon järjestämää Pitsiturnausta, jossa kuusi liigajoukkuetta ottavat mittaa toisistaan keskellä kesää. Rauma Festivo taas tarjoaa kamarimusiikin ystäville tapahtumia päivän aikana niin Café Salissa, Posellissa kuin kauppatorillakin. Rauma Bluesin perjantai-illan tapahtumapaikkoja ovat Parpansalin teltan lisäksi Café Sali ja ravintola Buena Vista.

Teltassa on perjantaina 7.8. luvassa kaksi peräkkäistä ilmaiskonserttia, joista toinen on Rauma Bluesin ja Rauma Festivon yhteinen koko perheen musiikkihetki, Kamaribluesit, ja toinen Rauma Bluesin ja Rauman Lukon yhteinen Pitsiturnauksen jatkot.

KAMARIBLUESIT!

Iltapäivällä Kamaribluesit avaa blues-teltan lapsiperheille suunnatulla tapahtumalla, jossa esiintyvät Helsingin Juniorijouset ja blues-kokoonpano Lumberjacks.

Helsingin Juoniorijouset on Itä-Helsingin musiikkiopiston kymmeniä albumeita levyttänyt, kansainvälisesti kiitetty ja maailmanmaineeseen noussut jousiorkesteri, joka tuo Raumalle kolmisenkymmentä 10–20 -vuotiasta soittajaa.

Etelä-Pohjalaisten blues-taitureiden muodostama Lumberjacks sekoittaa rohkeasti tyylejä juurimusiikin laajasta kirjosta. Bändin toinen jalka on tiukasti bluesissa, mutta toinen ottaa askeleita milloin soulin, funkin tai jopa doo-wopin ja reggaen suuntaan. Nuoren yleisön huomioiminen onnistuu kokoonpanolta, josta osa toimii musiikin opetuksenkin parissa.

– Elokuun alkuun paikkansa vakiinnuttanut kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo jatkaa kahvila- ja katukonserttien jo vuosia jatkunutta perinnettä. Perjantain konsertti tuo laajennuksen tarjontaan erityisesti lapsiperheille, kertoo Rauma Festivon tiedottaja Kristiina Aatsinki.

– Musiikin riemun kokeminen ja konserttiin lähteminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Iloitsemme siitä, että yhteistyökumppanit ovat mukana järjestämässä ohjelmaa erityisesti lapsiperheille.

PITSITURNAUKSEN JATKOT

Pitsiturnaus saa ansaitsemansa jatkot, kun lätkämestarin selvittyä biletetään täydellä turnauskestävyydellä Parpansalin teltassa puoleen yöhön asti. Jatkojen musiikista vastaavat Atomirotta ja White Knuckles Trio.

Rauman Lukon hyökkääjä Janne Lahti hyppää kaukalosta keikkalavalle osana Atomirotan kokoonpanoa yhdessä muun muassa huippukitaristi Rane Raitsikan kanssa. Kesän ykkösfestareita ahkerasti kiertävän Atomirotan musiikki yhdistää bluesia, jazzia, funkia, rappia ja punkia.

Juurimusiikin fanit 2010-luvulla lumonneen kotimaisen White Knuckles Trion musiikki imee vaikutteensa Chicagosta ja New Orleansista fiilistellen välillä leppoisasti, välillä rokaten.

– Pitsiturnaus on kiekkokansan odottama kesän kohokohta, joka on muodostunut jo legendaariseksi kauden avaukseksi. Perjantai-iltana päättyvä koko päivän tapahtuma on kaivannut omia kesäisiä jatkojaan, toteaa Rauman Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala.

– Rauma on tunnettu lätkäkaupunkina ja useista musiikkitapahtumistaan. On hienoa, että voimme yhdistää voimamme pikkukaupungille omaleimaisella tavalla.

BLUES-KLUBIT

Rauma Bluesin perjantaiset blues-klubit ovat muodostuneet jo perinteeksi. Buena Vistassa kuullaan 7.8. Kamariblueseissakin esiintyvää Lumberjacks-kokoonpanoa – kuitenkin erilaisella keikalla, illan yleisön koostuessa aikuisista ja tunnelman klubifiiliksestä. Café Salissa musisoi huuliharpisti-laulaja Ville "Little Willie" Mehto hard core -bluesillaan.

– On hienoa, että vielä kolmekymmenvuotisen blues-festivaaliuran kuluttua voi taas olla innoissaan tulevasta tapahtumasta, ja täysin aiheesta. Jälleen kerran klubit ja päätapahtuma muodostavat upean kokonaisuuden bluesin eri suuntauksista sekä uusien blues-nimien että vuosikymmeniä esiintyneiden muusikoiden ulkomaisin ja kotimaisin voimin, iloitsee Rauma Blues ry:n puheenjohtaja Tunnu Pärssinen.

– Vielä hienommaksi kokonaisuuden tekee se, että saamme tehdä yhteistyötä muiden raumalaisten perinteikkäiden, vakiintuneiden ja ilmiömäisten tapahtumien kanssa. Rauma Festivo, Pitsiturnaus ja Rauma Blues on aikamoinen kolmikko! Olemme ylpeitä saadessamme olla osa kaupungin superelokuuta.

LISÄTIEDOT

Kaikkiin Rauma Bluesin perjantain 7.8. tapahtumiin on vapaa pääsy. Kamaribluesit aloittaa perjantain blues-kuviot klo 16.30, jonka jälkeen teltta on auki puoleen yöhön asti. Tarkemmat esiintymisajat teltassa ja blues-klubeilla ilmoitetaan myöhemmin. Blues-perjantai starttaa paitsi viikonlopun blues-bileet, myös reilun viikon mittaisen purjehduksen MM-kisojen iltatapahtumaryppään Parpansalin kisateltassa.

Tarkemmat tiedot niin Rauma Festivon (4.-8.8.), Pitsiturnauksen (7.8.) kuin Rauma Bluesinkin (7.-8.8.) koko ohjelmista löydät allaolevista lisätiedoista. Alla myös linkit perjantain blues-tapahtumien ja yhteistyökonserttien esiintyjiin ja heidän lehdistömateriaaleihinsa.

RAUMA BLUES 30V & YHTEISTYÖKONSERTIT PERJANTAINA 7.8.

Teltta auki klo 16.30 – 24.00
KAMARIBLUESIT: Helsingin Juniorijouset & Lumberjacks
PITSITURNAUKSEN JATKOT: White Knuckles Trio & Atomirotta

Blues-klubit:
CAFÉ SALI: Little Willie Mehto
BUENA VISTA: Lumberjacks

TILAISUUKSIIN VAPAA PÄÄSY

RAUMA BLUES -PERJANTAIN JA YHTEISTYÖKONSERTTIEN ESIINTYJÄT

HELSINGIN JUNIORIJOUSET: www.juniorijouset.fi
ATOMIROTTA: www.monsp.com
WHITE KNUCKLES TRIO: www.whiteknucklestrio.com
LUMBERJACKS: www.lumberjacks.fi
LITTLE WILLIE MEHTO: www.littlewilliemehto1.com

RAUMA BLUESIN OHJELMATIEDOT JA UUTISET
www.raumablues.com
www.facebook.com/raumablues

RAUMA FESTIVON OHJELMATIEDOT JA UUTISET
www.raumanfestivo.fi
www.facebook.com/raumafestivo

RAUMAN LUKKO SEKÄ PITSITURNAUKSEN OHJELMATIEDOT JA UUTISET
www.raumanlukko.fi
www.facebook.com/rauman.lukko

RAUMA BLUES – KOMMENTOINTI, LISÄTIEDOT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

KOMMENTOINTI
Tunnu Pärssinen / Rauma Blues
044 533 4045 / tunnu.parssinen@raumablues.com

MUUT HAASTATTELUPYYNNÖT, LISÄTIEDOT TAPAHTUMASTA SEKÄ LEHDISTÖMATERIAALI
raumablues@hypr.fi

TIEDOTUS
Toni Järvinen / Rauma Blues
044 554 4666 / toni.jarvinen@raumablues.com
&
Sanna Rantanen / HYPR Agency co. Rauma Blues
050 320 5035 / sanna.rantanen@raumablues.com

FESTIVO – KOMMENTOINTI, LISÄTIEDOT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

KOMMENTOINTI
Anna Grundström / Rauma Festivo
050 339 0414 / anna.grundstrom@raumafestivo.fi

TIEDOTUS
Kristiina Aatsinki / Rauma Festivo
040 733 2154 / kristiina.aatsinki@raumafestivo.fi

Uutiset

Rauma Blues, Rauman Lukko ja Rauma Festivo yhteistyöhön

Rauma Blues yhdistää voimansa Pitsiturnauksen ja Rauma Festivon kanssa

Lue lisää...

Huippuartistit yhteen – 30-vuotiaan Rauma Bluesin esiintyjät julki ja liput myyntiin

Legendaarisen Rauma Bluesin 30-vuotisbileet keräävät huippuartistit elokuussa yhteen – liput nyt myynnissä

Lue lisää...

Rauma Blues T-paitoja

Rauma Blues T-paitoja jo saatavana

Lue lisää...

Vip-liput jo myynnissä!

Myös Rauma Blues Vip-ravintola palaa juurilleen telttaan. Varmista nostalginen tunnelma ja varaa paikkasi.

Lue lisää...

Rauma Bluesin nimikko-olut on Suomen paras!

Kansainvälisenä yhteistyönä valmistunut uniikki höyryolut Mississippi Beer voitti sarjansa, vaalea lager yli 4,7% Suomen paras olut 2014- kilpailussa %

Lue lisää...

Tunnulle Ruorimies-mitali

Rauman kaupunki palkitsi Tunnun kaupungin eteen tehdystä työstä.

Lue lisää...

RaumaBlues linkkejä:

  

Akkreditointi


Sponsored by: