RaumaBlues celebrating the 30th Anniversary august 7th & 8th 2015

 • FINNISH BLUES AWARDS ALL STARS

  _

 • IRONING BOARD SAM

  _

 • ANA POPOVIC BAND

  _

 • HONEY B & T-BONES

  _

 • MR. SIPP - THE MISSISSIPPI BLUES CHILD

  _

Huippuartistit yhteen – 30-vuotiaan Rauma Bluesin esiintyjät julki ja liput myyntiin

Legendaarisen Rauma Bluesin 30-vuotisbileet keräävät huippuartistit elokuussa yhteen – liput nyt myynnissä

Honey B. & T-Bonesin ja Finnish Blues Awards All Starsin lisäksi esiintyjiksi saapuvat Yhdysvalloista Ana Popovic, Mr. Sipp ja Ironing Board Sam

Suomen ja koko maailmankin blues-kentän harvoihin ykköstapahtumiin lukeutuvan Rauma Bluesin 30-vuotisbileitä juhlitaan perjantaina ja lauantaina 7. – 8. elokuuta. Lauantain päätapahtuma jatkaa vuosikymmenten mittaista laadukasta ja tunnelmallista Rauma Blues -perinnettä teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa nostalgisella paikalla, jolla legendaarista tapahtumaa vietettiin useana vuonna jo 90-luvun lopulla.

Luvassa on jälleen sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin huippuartisteja ja -kokoonpanoja: sinisiä säveliä lavalla irrottelevat aiemmin julkistetun Mr. Sippin (U.S.A) lisäksi huikea kitarataituri Ana Popovic (U.S.A), Rauma Bluesin juhlavuoden kunniaksi yhteen kokoontuva Finnish Blues Awards All Stars (Suomi), yli puoli vuosisataisen musiikkiuran tehnyt Ironing Board Sam (U.S.A) sekä jo kaikkien aikojen ensimmäisillä Rauma Blues -festivaaleillakin esiintynyt Honey B & T-Bones (Suomi).

Pitkälti toista sataa keikkaa vuodessa tekevä seksikäs nais-bluesin lähettiläs ANA POPOVIC kuuluu nykyaikaisen blues-rockin ehdottomiin kärkinimiin. Popovic on ajankohtainen paitsi juuri julkistetun tuoreen levynsä, myös Contemporary Blues Female Artist 2014 -ehdokkuutensa ja Experienced Hendrix Tour '14 -kiertueen myötä.

Tämän päivän bluesin hermolle Rauma Bluesin vie karismaattinen mississippiläinen kitaristi-laulaja MR.SIPP, "The Mississippi Blues Child", syntyjään Castro Coleman. Mr. Sipp voitti vuoden 2014 tammikuussa ylivoimaisesti kansainvälisen bluesin kattojärjestön, Blues Foundationin, vuosittain Memphisissä järjestämän International Blues Challenge (IBC) -kilpailun. Samassa yhteydessä hän kuittasi nimiinsä kisojen parhaalle kitaristille myönnetyn Gibson Guitar Award -huomionosoituksen.

FINNISH BLUES AWARDS ALL STARS on ainutlaatuinen kokoonpano Suomen kovimpia blues-nimiä, jotka yhdistävät kykynsä Rauma Bluesin juhlavuoden kunniaksi. Mukana ovat Erja Lyytinen, Marjo Leinonen, Robbie Hill, Lena Lindroos, Helge Tallqvist sekä Finnish Blues Awards 2015 -voittajat Ina Forsman ja Dave Forestfield. Luvassa on pelkkiä parhaita paloja, kun huippuartistit esiintyvät sekä yhdessä että erikseen. Lavalle marssitetaan myös yllätysvieraita.

Kotimaisen bluesin kärkikokoonpano HONEY B. & T-BONES ei esittelyitä kaipaa – musiikki ja vuosikymmenien mittainen blues-lähettilään asema puhuvat puolestaan. Aija "Honey B" Puurtisen ja T-Bones-bändin show ei tunnetusti ole mitään tavanomaista ränttätänttää, vaan Rauma Blues -teltta täyttyy väkevästä cocktailista, jossa 1960-luvun San Franciscon psykedelia kohtaa Mississippi-bluesin autotallissa – tositarkoituksella.

Klassista bluesia ja R&B'tä tapahtumassa edustaa IRONING BOARD SAM, jonka 55-vuotinen niin Jimi Hendrixiä kuin Jackson Fiveakin liipannut musiikkiura on jo kerrassaan legendaarinen. Lahjakkaan pianistin live show't ovat tunnettuja mukaansatempaavuudestaan.

Lauantaisen päätapahtuman ennakkoliput ovat nyt myynnissä osoitteessa www.lippu.fi. Teltta-areenan ovet avautuvat 8.8. klo 15.00 ja bluesia rokataan pitkälle yöhön.

Perjantaisten blues-klubien esiintyjät vahvistetaan myöhemmin. Blues-klubeihin on vapaa pääsy.

Voit seurata tunnelmointia ja uutisia sekä tulevasta juhlafestivaalista että nostalgisesta Rauma Blues -historiasta lehdistötiedotteista, tapahtuman kotisivulla ja Facebookissa.

Lisäinfoa esiintyjistä, yhteystiedot sekä lehdistömateriaali- ja nettisivulinkkejä alla.

* * * * * * * * * *

LISÄTIEDOT

RAUMA BLUES: 30V-JUHLAVUODEN ESIINTYJÄT 2015

PÄÄTAPAHTUMA: Lauantai 8.8.

ANA POPOVIC (U.S.A.)
- Serbialaislähtöinen, nykyään Memphisissä asustava kitaristi-laulajatar.
- Sekoittaa musiikissaan onnistuneesti aineksia funkista ja jatsista kietoen ne uniikilla tyylillään tiukaksi blues-paketiksi.
- Popovic on nimetty Blues Music Awardsien 'Contemporary Blues Female Artist' -ehdokkaaksi viidesti, edellisen kerran vuonna 2014
- Mukana 'Experienced Hendrix Tour '14' -kiertueella, jolla kunnioitettiin Jimi Hendrix'in musiikillista perintöä.
- 5.5.2015 julkaistiin Popovicin uusin albumi 'Blue Room'.
- KOTISIVU: www.anapopovic.com

MR.SIPP – "THE MISSISSIPPI BUES CHILD" (U.S.A.)
- Huikea, karismaattinen mississippiläinen kitaristi-laulaja
- AKA "The Mississippi Blues Child", syntyjään Castro Coleman
- Voitti vuoden 2014 tammikuussa ylivoimaisesti kansainvälisen bluesin kattojärjestön, Blues Foundationin, vuosittain Memphisissä järjestämän International Blues Challenge (IBC) -kilpailun.
- Kuittasi nimiinsä myös 2014 IBC-kisojen parhaalle kitaristille myönnetyn Gibson Guitar Award -huomionosoituksen.
- KOTISIVU: www.mrsippthemississippiblueschild.com

FINNISH BLUES AWARDS ALL STARS (SUOMI)
- Suomen blues-huiput kokoontuvat yhteen Rauma Bluesin juhlavuoden kunniaksi
- Artistit esiintyvät niin yhdessä kuin erikseenkin – luvassa vain parhaita paloja!
- Kokoonpanossa mukana Erja Lyytinen, Marjo Leinonen, Robbie Hill, Lena Lindroos, Helge Tallqvist sekä Finnish Blues Awards 2015 -voittajat Ina Forsman ja Dave Forestfield.
- Bändissä mukana myös Sami Vettenranta (rummut), Davide Floreno (kitara) ja Matti Kettunen (kitara)
- Yllätysvieraita!
- KOTISIVUT:
www.erjalyytinen.com
www.marjoleinonen.com
www.robbiehill.net
www.lenatheslidebrothers.com
www.helgetallqvist.com
www.inaforsman.com
www.daveforestfield.com

HONEY B & T-BONES (SUOMI)
- 1980-luvun alussa syntynyt legendaarinen kotimainen rock-, blues- ja R&B-yhtye
- Yhtye esiintyi myös kaikkien aikojen ensimmäisillä Rauma Blues -festivaaleilla 1986. Vuoden 2015 Rauma Blues -esiintyminen on kaiken kaikkiaan bändin kolmas, Honey B. Puurtisen viides.
- Keulahahmo Aija "Honey B." Puurtinen on paitsi ensimmäinen pop-musiikin saralta Suomessa väitellyt musiikin tohtori ja mm. Sibelius-Akatemian opettaja, tuttu myös muista kokoonpanoista, soolouraltaan sekä Uuden Musiikin Kilpailun tuomarina
- Bändin kitaristi, Puurtisen aviomies Esa Kuloniemi on yksi Suomen suurimmista bluesin henkisistä mesenaateista – hänet tunnetaan myös Yleisradion pitkäaikaisena blues-musiikkitoimittajana Bluesministerinä
- Kokoonpano: Aija Puurtinen (laulu), Esa Kuloniemi (kitara, laulu), J Sees Steinway Salonen (rummut, laulu)
Pekka Rajamäki (basso, laulu)
- KOTISIVU: www.hbtb.net

IRONING BOARD SAM (U.S.A.)
- Yli 55 vuotta kestänyt ura on legendaarinen: Jimi Hendrix soitti vähän aikaa hänen bändissään; keikkoja on tehty tavallisten klubikeikkojen lisäksi isoissa vesitankeissa ja jukeboxien sisällä; on asuskeltu yhdessä Jackson Five'n kanssa – ja oletettavasti et kuitenkaan ole koskaan kuullutkaan hänestä.
- Kerännyt ohjelmistoonsa huikean kokoelman klassikko blues- ja R&B kappaleita.
- Lahjakas pianisti ja mukaansatempaava esiintyjä omaa eletyn elämän kypsyttämän vahvan, soul-voittoisen äänen.
- Vapaaehtoistyötä tekevä amerikkalainen Music Relief Foundation on tehnyt suuren teon jäljittämällä vähävaraisia ja lähes unohtuneita amerikkalaisen perinnemusiikin taitajia ja auttamalla näitä käynnistämään uraansa uudelleen – Ironing Board Sam on tästä loistava esimerkki.
- KOTISIVU: www.musicmaker.org/artists/ironing-board-sam

RAUMA BLUES ONLINE
www.raumablues.com
www.facebook.com/raumablues

LIPUNMYYNTI
* Festivaalilippujen nettiennakkomyynti on alkanut
Valtakunnallisesti lippuja myy Lippu.fi
* Raumalla lippuja tulossa myyntiin toukokuun aikana myös seuraaviin ennakkomyyntipisteisiin:
Elokuvateatteri Iso-Hannu, Hotelli Cumulus, Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna ja ravintola Buena Vista.
* Lippujen hinnat:
Lauantain päätapahtuma: ennakkoon 55 euroa, ovelta 60 euroa.
Perjantain Café Salin ja Buena Vistan klubi-tapahtumiin vapaa pääsy.
* Lauantai-illan VIP-liput: tiedustelut ja varaukset sales@hovisales.fi

PIENI SUURI RAUMA BLUES
Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla.
Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Tapahtuma on vakiintunut kaksipäiväiseksi blues-kansan kesän kohokohdaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.
Lisää taattua meininkiä on tänä kesänä luvassa jo 30. kerran, kun lukuisat niin kansainväliset kuin kotimaisetkin blues-tähdet ja huippumuusikot jatkavat laadukasta Rauma Blues -perinnettä ja laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 2015. Lauantaisen päätapahtuman esiintyjinä 8.8. kuullaan nykyaikaisen blues-rockin ykkösnimeä Ana Popovicia, blues-kitarataituri Mr. Sippiä, AKA The Mississippi Bues Childia, kotimaisen bluesin huiput yhteen kokoavaa Finnish Blues Awards All Starsia, jo ensimmäisessä Rauma Bluesissa esiintynyttä Honey B. & T-Bonesia sekä legendaarisen 55-vuotisen blues-uran musisoinutta Ironing Board Samia.
Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin ja suurimmaksi osaksi ilman yhteiskunnan avustusta, lukuunottamatta tämänvuotisia pieniä kulttuuriavustuksia ja viimeisimpien vuosien markkinointiyhteistyötukia Rauman kaupungilta. Tapahtumaorganisaatio on koko 30 vuoden ajan ollut vain 4-6-henkinen. Tapahtumien ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.

KOMMENTOINTI, LISÄTIEDOT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

KOMMENTOINTI
Tunnu Pärssinen / Rauma Blues Ry.
044 533 4045 / tunnu.parssinen@raumablues.com

MUUT HAASTATTELUPYYNNÖT, LISÄTIEDOT TAPAHTUMASTA SEKÄ LEHDISTÖMATERIAALI
raumablues@hypr.fi

LEHDISTÖN AKKREDITOINTI TAPAHTUMAAN
akkreditointi@raumablues.com

TIEDOTUS
Toni Järvinen / Rauma Blues Ry.
044 554 4666 / toni.jarvinen@raumablues.com
&
Sanna Rantanen / HYPR Agency c/o. Rauma Blues Ry.
050 320 5035 / sanna.rantanen@raumablues.com

 

Uutiset

Huippuartistit yhteen – 30-vuotiaan Rauma Bluesin esiintyjät julki ja liput myyntiin

Legendaarisen Rauma Bluesin 30-vuotisbileet keräävät huippuartistit elokuussa yhteen – liput nyt myynnissä

Lue lisää...

Vip-liput jo myynnissä!

Myös Rauma Blues Vip-ravintola palaa juurilleen telttaan. Varmista nostalginen tunnelma ja varaa paikkasi.

Lue lisää...

Tunnulle Ruorimies-mitali

Rauman kaupunki palkitsi Tunnun kaupungin eteen tehdystä työstä.

Lue lisää...

Rauma Bluesin nimikko-olut on Suomen paras!

Kansainvälisenä yhteistyönä valmistunut uniikki höyryolut Mississippi Beer voitti sarjansa, vaalea lager yli 4,7% Suomen paras olut 2014- kilpailussa %

Lue lisää...

RaumaBlues linkkejä:

Akkreditointi

RAUMA BLUESIN
HISTORIAA


Sponsored by: