• Rebirth Brass Band

  A brass band that many regard as the best!

 • Deitra Farr & Soul Gift

  Fiery, energetic and soulful!

 • Kenny Neal

  Virtuoso of modern swamp blues!

 • Enrico Crivellaro

  "Guitar Hero" might not be in harmony with his unassuming nature and with his genuine and humble devotion to music

 • Marjo Leinonen Huff 'n' Puff

  Spread the joy of groove'n'roll!

 • Micke Björklöf & Blue Strip

  After six years await the band is now back!

 • Raphael Wressnig

  Not an ordinary B-3 organ player, but a young master of the imposing, large instrument.

Rauma Bluesin nimikko-olut on Suomen paras!

Kansainvälisenä yhteistyönä valmistunut uniikki höyryolut Mississippi Beer voitti sarjansa, vaalea lager yli 4,7% Suomen paras olut 2014- kilpailussa.

Maailmallakin korkealle arvostettu bluesfestivaali Rauma Blues järjestetään tällä viikolla jo 29. kerran. Pyöreiden vuosien lähestyessä on festivaalin kunniaksi kehitetty ja pantu kansainvälisenä yhteistyönä erikoisolut, Mississippi Beer. Olut kuvastaa festivaalia itseään: Rauma Blues yhdistää modernin kulttuurin juuret ja bluesmusiikin pitkät perinteet tämän päivän bilemeininkiin, sekä pikkukaupunkifiiliksen suureen, muuttuvaan, nykyaikaiseen maailmaan.

Rauma Bluesissa sekä olut että musiikki ovat aikuiseen makuun ja viihtymistä varten, ja niistä nautitaan kummallekin niiden ansaitsema arvo antaen. Koko festivaalialue on myös anniskelualuetta, jolloin juomien nauttimisen periaatteet ovat selkeät. Yleisö ei kaipaa evääksi pillimehuja, eikä rajoitetusti saatavilla oleva olutharvinaisuus Mississippi Beer mikään pillimehu olekaan. Uniikki höyryolut laajentaa festivaalin juomavalikoimaa entisestään luoden musiikin ohella bluesfestareiden ainutlaatuista tunnelmakokonaisuutta.

UNIIKKI MISSISSIPPI BEER

Mississippi Beer on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan ja mississippiläisen Yalobusha Brewing Companyn yhteistyönä kehitetty ja pantu runsasarominen suodattamaton höyryolut. Oluen valmistamisesta päätettiin vuosi sitten. Laitilan panimomestari Juha Kylä-Kaila ja Yalobushan Amos Harvey aloittivat reseptin kehittelyn alkuvuodesta ja blueskeitto laitettiin alulle toukokuussa. Höyryolut noudattaa myös pienpanimo Laitilan perinteitä: Wirvoitusjuomatehtaan ensimmäinen olut oli nimenomaan höyryolutta.

Amos Harvey on paitsi olut- myös bluesmiehiä. Musiikin saralla hän on tehnyt Rauma Blues -festivaalin kanssa yhteistyötä jo vuodesta 1998 lähtien. Miehen paluu musiikin maailmasta omille olutjuurilleen ei päättänyt yhteistyötä lempifestivaalin kanssa, vaan nyt Rauma Blues ilmentää blues- ja olutihmisten iloksi Harveyn molempia osaamisalueita.

- Rauma Bluesin kunniaksi kehitelty Mississippi Beer on hyvin hedelmäinen, maussa on ainakin sitrusta, greippiä ja mangoa. Kyseessä on kevyehkö höyryolut, jonka valmistukseen käytetään kaikkiaan viittä eri humalaa, kuvaa Harvey olutharvinaisuutta.

- Kaiken kruununa on loppuvaiheessa tehtävä kuivahumalointi. Tämä olut on kertakaikkisen uniikki, Harvey jatkaa.

Uniikkiutta lisää entisestään oluen rajoitettu saatavuus. Olutta pannaan vain 10 000 litraa ja pelkästään hanamyyntiin. Rauma Bluesin kotikaupungissa Raumalla steem beeriä on saatavilla ainoastaan ravintola Mr.Jonesista. Muualla Suomessa olut on nautittavissa vain valikoiduissa hyvinvarustetuissa ravitsemusliikkeissä – niin kauan, kuin 10 000 litrasta riittää.

Varmin paikka Mississippi Beerin nauttimiseksi on tämän viikonlopun Rauma Blues -festivaaleilla.

Uutiset

Rauma Bluesin nimikko-olut on Suomen paras!

Kansainvälisenä yhteistyönä valmistunut uniikki höyryolut Mississippi Beer voitti sarjansa, vaalea lager yli 4,7% Suomen paras olut 2014- kilpailussa %

Lue lisää...

Rauma Blues tuotteiden nettikauppa

Lue lisää...

Rauma Bluesin jäseneksi!

Nyt on mahdollista liittyä Rauma Bluesin kannattajajäseneksi!

Lue lisää...

RaumaBlues linkkejä:

Akkreditointi

RAUMA BLUESIN
HISTORIAA


Sponsored by: